Spot weidevogels op het Landje van Geijsel

Publicatiedatum: 18 februari 2021

Nu sneeuw en ijs zijn verdwenen, keren weidevogels terug van hun overwintering. Bezoek het Landje van Geijsel en bewonder vanuit de vogelkijkhut de mooiste vogels rustend van hun reis.

Dé plek voor vogels spotten
Elk jaar van half februari tot half april staat het Landje van Geijsel onder water. Het zogenaamde plas-drasgebied is bij veel vogels erg in trek als rustplaats. Je kunt er veelal beschermde vogels spotten die zich voorbereiden op het broedseizoen. De plek is daarom erg populair bij vogelliefhebbers. De vrijwilligers van de vogelwerkgroep ontdekten deze week al de eerste wulpen en grutto’s. Dit zijn niet de enige bezoekers. Grote kans dat je hier binnenkort ook kemphanen, scholeksters, kieviten, groenpootruiters en oeverlopers aantreft.

Vogelkijkhut
Op het Land vind je de vrij toegankelijke vogelkijkhut. De vrijwilligers hebben deze de afgelopen tijd goed onderhouden en weer helemaal schoongemaakt. Vanuit de hut heb je een perfect uitzicht op de rustende vogels. Spot je een vogel die je niet herkent? Check de posters en ontdek welke vogel je ziet en hoe je hem herkent.

2021 Vogelhut Geijsel // 2021_geijsel_hut_1.jpg (39 K)

Volg de adviezen van het RIVM
Houd ook tijdens het vogels kijken 1,5 meter afstand. Op de deur van de vogelkijkhut hangt een poster met adviezen. Volg deze aanwijzingen en houd rekening met elkaar.

Het Landje van Geijsel vind je aan de Amstelzijweg bij Ouderkerk aan de Amstel.


Meer nieuws