2021 GGA hout

Werkzaamheden in de Middelpolder

Publicatiedatum: 8 februari 2021

Van maandag 8 februari t/m vrijdag 26 februari is er tussen 08:00 en 17:00 uur onderhoud aan de bomen en het riet in de Middelpolder. Omwonenden kunnen geluidshinder ervaren.

Waarom deze werkzaamheden?
De afgelopen jaren zijn er langs de waterrand tegen de woonwijk aan, een aantal bomen opgekomen (zogenaamde boomvormers). Deze staan in het water en zijn hiervoor niet geschikt. Het gevolg is dat ze ondiep zijn geworteld en kunnen omvallen op tegenoverliggende huizen. Voor de veiligheid worden deze bomen dan ook verwijderd.

Omdat de bomen in het water staan, kunnen wij er moeilijk bij komen. De vorst biedt echter kansen. De bevroren grond maakt een harde ondergrond, waardoor een kraan de bomen kan bereiken zonder veel schade te rijden. De kraan is nodig om een boom vast te grijpen en ervoor te zorgen dat deze tijdens het omzagen niet op een huis valt.

Naast het vellen van de bomen, maaien wij het riet weg. Het riet zorgt ervoor dat er steeds meer land in de sloot ontstaat. Hierdoor groeien sloten langzaam dicht. Het is belangrijk dat de sloten open blijven voor een goede waterkwaliteit. Door riet te maaien behouden we de natuurwaarde.

Hergebruik hout
Het hout van de gevelde bomen verwerken wij in bestaande takkenrillen in de bospercelen en in het riet. Een takkenril is een soort takkenmuur. Het dode hout geeft rust en nestgelegenheid voor insecten en kleine zoogdieren, maar ook paddenstoelen groeien goed op dood hout. Het hergebruik van hout draagt dus bij aan de biodiversiteit en natuurbehoud.

Locatie van de werkzaamheden
De plattegrond hieronder laat zien waar de werkzaamheden precies plaatsvinden.

2021 GGA Locatie werkzaamheden // locatie_werkzaamheden_middelpolder_002.jpg (24 K)

Vragen?
Heeft u vragen over het onderhoud? Voel u vrij om contact met ons op te nemen via 020 – 496 56 56. Of mail uw vraag naar info@groengebied-amstelland.nl. Wij staan u graag te woord.


Meer nieuws