Verbod aanwezigheid geluidsapparatuur Ouderkerkerplas

Publicatiedatum: 4 september 2020

De afgelopen maanden zijn er regelmatig feesten in Groengebied Amstelland geweest. Dit leidde tot veel overlast en bezorgde flinke ergernis bij het gebiedsbeheer en omwonenden.

Verzoek aan Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland

Op verzoek van burgemeester Langenacker heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland het recreatieterrein Ouderkerkerplas aangewezen als locatie waar de aanwezigheid van geluidsapparatuur verboden is. Er geldt een uitzondering voor woningen en daarbij behorende erven. Zo hoopt de gemeente (popup) feesten in het recreatiegebied Ouderkerkerplas te Ouderkerk aan de Amstel (gemeente Ouder-Amstel) te voorkomen.

"De Ouderkerkerplas is voor recreatie en niet voor illegaal feesten", aldus burgemeester Langenacker. 

Tot eind september

Dit besluit is op basis van artikel 2.5b van de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland d.d. 21 augustus 2020. Het besluit is geldig tot 30 september 2020.

Alleen Ouderkerkerplas

Het verbod geldt alleen voor de Ouderkerkerplas en niet voor de Gaasperplas. De (basis) Noodverordening geldt weer WEL voor het hele Groengebied. Deze Noodverordening kan de basis zijn voor aanvullende besluiten, zoals nu voor de Ouderkerkerplas. 

Zie ook de gemeentelijke berichtgeving.


Meer nieuws