Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat 10 jaar

Publicatiedatum: 15 november 2021

De maand november staat in het teken van een feestje; Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat namelijk 10 jaar!

Wandelen in maar liefst aangesloten 7 regio’s
Als je wel eens wandelt in de provincie Noord-Holland kom je ze geheid tegen onderweg: de opvallende wandelpaaltjes van Wandelnetwerk Noord-Holland. In 2011 startte de provincie Noord-Holland, betrokken gemeenten, terreinbeheerders en vrijwilligers in regio Alkmaar met de eerste routes en voorzieningen. Nu tien jaar verder zijn maar liefst zeven regio’s aangesloten. 

Bijna 3500 kilometer wandelroutes in Noord-Holland
In het afgelopen decennium zijn verschillende gemeenten aangesloten, waardoor het netwerk is uitgegroeid tot bijna 3500 kilometer aan routes. Met de routepalen, website en app kun je anno 2021 heerlijk wandelen in de regio’s Alkmaar, Kop van Noord-Holland, Laag-Holland, Midden-Kennemerland, West-Friesland, Gooi & Vechtstreek en Amstelland. 

Uitbreiding en onderhoud van het wandelnetwerk
In 2022 verwacht Wandelnetwerk Noord-Holland de regio Zuid-Kennemerland als achtste regio te openen voor wandelaars. En daarnaast hoopt de organisatie in de toekomst de overige regio's in Noord-Holland met een wandelnetwerk te kunnen verrijken. 

Ondertussen zit men niet stil: er wordt hard gewerkt om de huidige netwerken goed te onderhouden en updaten waar nodig. Bovendien wordt er samen met de provincie Noord-Holland, gemeenten, terreinbeheerders en particulieren nagedacht hoe de regio’s voor wandelliefhebbers nog aantrekkelijker kunnen worden gemaakt. 

Doe mee aan de feestelijke fotowedstrijd
In het kader van het jubileum heeft Wandelnetwerk Noord-Holland een fotowedstrijd in het leven geroepen. Deel voor 19 november 2021 je mooiste of leukste foto van een van de routes van het netwerk en maak kans op het unieke wandelpakket!

Kijk voor meer informatie en alle voorwaarden van de fotowedstrijd op de site van Wandelnetwerk Noord-Holland.


Meer nieuws