Met de hond in Groengebied Amstelland

In Groengebied Amstelland ben je welkom met de hond. In het belang van hygiëne en bescherming van mensen, planten, dieren en vee hebben wij hier wel enkele regels voor opgesteld.

Honden aan de lijn

Voor alle gebieden (Gaasperplas/park, Ouderkerkerplas, Diemerbos, Overdiemen, Hoge Dijk en de polders) geldt: Honden aan de lijn! Behalve de locaties waar een uitzondering geldt. Dat is óf een losloopgebied of een gebied waar honden verboden zijn. Dit is duidelijk aangegeven met een bordje.

Losloopgebieden

Op een aantal plaatsen mogen honden loslopen.

Recreatiegebied de Hoge Dijk
Aan de oostkant van het spoorwegviaduct is een hondenlosloopgebied. Honden mogen hier ook het water in.

Recreatiegebied Ouderkerkerplas
Aan de westkant van de plas is een speciaal ‘hondeneiland', waar de hond los mag lopen en het water in mag. 

Recreatiegebied Gaasperplas
Aan de westkant is een speciaal hondenstrand waar de hond los mag lopen en het water in mag. 

Over-Amstel
Bij Over-Amstel is aan de zuidkant van de A10, naast de Amstel en langs de Ouderkerkerdijk een bescheiden hondenlosloopgebied. Je kunt aan de noordkant van dit kleine gebied gratis parkeren.

Stranden

15 april tot 15 oktober - stranden zijn verboden voor honden. Zwemmers verdienen een schoon strand. 
15 oktober tot 15 april - honden mogen uitsluitend aan de lijn op de stranden. Ze mogen niet loslopen

Sommige gebieden zijn het hele jaar verboden voor honden. Dit staat met borden aangegeven.

Uiteraard gaan we ervan uit dat je hond goed luistert, naar je toe komt als je hem roept (onder appèl) en geen overlast veroorzaakt voor andere bezoekers en wilde dieren. En natuurlijk ben je ook in Groengebied Amstelland verplicht de uitwerpselen van je hond op te ruimen.

Vergunning meer dan drie honden

Wil je met meer dan drie honden op de openbare terreinen wandelen? Vraag hiervoor een vergunning aan bij de beheerder via info@groengebied-amstelland.nl. Dit geldt zowel voor de particuliere hondenbezitter als een hondenuitluitservice. 

Deze regels staan, met  een overzicht van de losloopgebieden en plekken waar het verboden is voor honden, ook in de Hondenflyer Groengebied Amstelland en de Hondenflyer Ouderkerkerplas