Met de hond in Groengebied Amstelland

In Groengebied Amstelland ben je welkom met de hond. In het belang van hygiëne en bescherming van mensen, planten, dieren en vee hebben wij hier wel enkele regels voor opgesteld.

Wandelen met de hond
Op een aantal plaatsen mogen honden loslopen. In recreatiegebied de Hoge Dijk mag de hond loslopen ten oosten van het spoorwegviaduct. Hier mogen honden ook het water in. In recreatiegebied Ouderkerkerplas ligt aan de westkant van de plas een speciaal ‘hondeneiland'.

De stranden zijn verboden voor honden van 15 april tot 15 oktober in verband met hygiëne. Sommige gebieden zijn het hele jaar verboden voor honden, dit staat met borden aangegeven. Uiteraard gaan we ervan uit dat je hond goed luistert en geen overlast zal veroorzaken. En natuurlijk ben je ook in Groengebied Amstelland verplicht de uitwerpselen van je hond op te ruimen.

Wil je met meer dan drie honden op de openbare terreinen wandelen? Dan dien je hiervoor een vergunning aan te vragen via info@groengebied-amstelland.nl.

Deze regels kun je ook teruglezen in onderstaande hondenflyers, die ook een overzicht bevatten van de losloopgebieden en plekken waar het verboden is voor honden.

Hondenflyer Groengebied Amstelland

Hondenflyer Ouderkerkerplas