Andere activiteit kiezen?

Wandelroute Diemerbos en omringende polders (9,9 km)

Ga op verkenningstocht in Diemen en laat je met deze wandelroute meevoeren door het Diemerbos en het omringende poldergebied.

Over historische grond wandelen,  langs de oevers van de Diem genieten van  het uitzicht en de bijzondere natuur in en  om het Diemerbos bewonderen? Dompel je met deze wandeling onder in al het moois  dat dit stukje Diemen te bieden heeft!

Langs mooie plekjes met interessante weetjes


De wandeltocht door het Diemerbos en het omringende poldergebied bedraagt bijna 10 km en voert je langs allerlei mooie plekjes in het gebied. Het handige digitale routeboekje vertelt je precies de route. Bovendien wijst het je onderweg op allerlei interessante en historische weetjes. Dat maakt de wandeltocht extra leuk om te doen!

Om een richtlijn te hebben van de duur van deze route: afhankelijk van je wandelsnelheid en het aantal keren dat je stopt om de weetjes in het boekje te lezen, doe je al snel 2 tot 2,5 uur over deze route.

Het startpunt van de route is Toeristisch Overstap Punt (TOP) Diemerbos, navigatie: Muiderstraatweg 61, Diemen. Je kunt hier gemakkelijk parkeren.

Routeboekje Diemerbos & Overdiemen


Het routeboekje is in twee versies beschikbaar. Een digitale versie die handig is voor onderweg en die je met de hand kunt vergroten op je mobiel of tablet. Ook is er een printversie, die je vooraf thuis kunt printen om mee te nemen.

Routeboekje Diemerbos & Overdiemen (9,9 km)

Vragen of opmerkingen?


Heb je een vraag of opmerking over de specifieke route? Mail naar
 info@groengebied-amstelland.nl

Veel wandelplezier en bekijk vooral ook onze mooie andere wandelroutes in Groengebied Amstelland!