Bomen planten Ouderkerkerplas 2020

Boomfeestdag Ouderkerkerplas afgeblazen

Publicatiedatum: 13 maart 2020

De geplande festiviteiten bij de Ouderkerkerplas tijdens de boomfeestdag aanstaande woensdag zijn afgeblazen ivm het corona-virus. De circa 50 bomen worden deze week geplant.

Dit gebeurt nu omdat het plantseizoen bijna op z'n eind is. De plek waar vorig jaar juni vele bomen knapten tijdens de storm ziet er daardoor straks weer een stuk aantrekkelijker uit.

Lindebomen en elzen
Groengebied Amstelland heeft gekozen voor lindebomen en elzen van een fors formaat. De els draagt in het voorjaar katjes en de lindeboom heeft een opvallende bloesem. Deze soorten zijn daardoor aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Er is bewust gekozen voor bomen met een behoorlijke stamdikte van enkele meters hoogte. De bomen kunnen tegen een stootje en zien er al vrij volwassen uit. De bomen hebben ruimte en tijd nodig om zich verder te ontwikkelen.

Picknickplek
De bomen zijn op twee locaties geplant. In een van de beplantingsvakken zijn minder bomen geplaatst dan voor de storm zodat er in het midden ruimte is voor enkele picknickbanken. De plaatsing daarvan vindt later dit voorjaar plaats. Op deze manier heeft de Ouderkerkerplas er voor de eerste lentezonnestralen een aantrekkelijke zitplek bij.

 


Meer nieuws