Ouderkerkerplas Groengebied Amstelland

Goed voorbereid het weekend in

Publicatiedatum: 12 juni 2020

De gemeente Ouder-Amstel en de Veiligheidsregio hebben afspraken gemaakt zodat het veilig blijft bij de Ouderkerkerplas

Het komend weekend wordt het mooi weer en zoeken waarschijnlijk weer vele mensen ontspanning aan de Ouderkerkerplas. Net als het Pinksterweekend heeft de gemeente samen met de Veiligheidsregio voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat het te druk wordt en het voor bezoekers moeilijk wordt de 1,5 meter afstand aan te houden.

Het uitgangspunt is dat het recreatiegebied openbaar toegankelijk blijft. Iedereen moet de gelegenheid hebben om te recreëren in de eigen omgeving.

De belangrijkste maatregelen op een rij

  • Een deel van het parkeerterrein blijft afgesloten voor auto’s; totaal is circa 25% minder plekken beschikbaar dan in een normale situatie.
  • Als het parkeerterrein vol is wordt de toegang naar het recreatiegebied afgesloten op de Groeneveldweg, in de bocht van de machineweg.
  • De toegang naar het parkeerterrein vanaf de Korte dwarsweg wordt dan eveneens afgesloten.
  • Op het parkeerterrein en bij de afsluitingen staan tussen 12:00 uur en 19:00 verkeersregelaars.
  • Bij de Korte Dwarsweg staat een verkeersregelaar om het bestemmingsverkeer (bewoners) doorgang te kunnen verlenen.
  • Bij de toegangswegen naar de Ouderkerkerplas en in het recreatiegebied staan verschillende borden die bezoekers wijzen op de coronamaatregelen.
  • De rode cirkels in het grasveld geven de 1,5 meter afstand aan.
  • De toegangsweg naar ‘Aan de Wind’ blijft toegankelijk zodat onder andere de watersportvereniging goed bereikbaar blijft.
  • De boa’s van Groengebied Amstelland zien er samen met de boa’s van de gemeente Ouder-Amstel op toe dat de situatie bij het recreatiegebied veilig blijft.

Bedankt alvast voor jouw begrip en medewerking. Die medewerking hebben we ook nodig bij het schoon houden van het gebied. Gooi afval in de prullenbak of, nog beter, neem het mee naar huis. Doordat afval nu regelmatig naast de prullenbak wordt achtergelaten verspreidt zich dit door het hele gebied. Vooral vogels gaan er mee aan de haal. Rondzwervend afval is niet goed voor het milieu, vraagt extra tijd van de opruimploeg en maakt het ook een stuk minder aantrekkelijk om in te recreëren.

 


Meer nieuws