Horeca verkooppunt en kiosk hoofdentree Gaasperplas worden verwijderd

Publicatiedatum: 22 juni 2020

Deze week verwijdert Groengebied Amstelland het voormalige horecaverkooppunt bij de waterspeelplaats en de voormalige kiosk bij de hoofdentree van de Gaasperplas.

Beide gebouwtjes hebben jaren geleden al hun functie verloren en verkeren in zeer slechte staat. De werkzaamheden nemen naar verwachting circa een week in beslag en veroorzaken nauwelijks overlast voor bezoekers van het park.

Vooralsnog worden er geen nieuwe vaste horecaverkooppunten geplaatst in recreatiegebied de Gaasperplas. Gewacht wordt op de uitvoering van het Toekomstplan Gaasperplas. Daarin zijn horecavoorzieningen opgenomen, maar hoe deze eruit komen te zien en waar deze precies komen te liggen is op dit moment nog onduidelijk. Bezoekers kunnen voor een ijsjes en andere versnaperingen terecht bij Speelparadijs Ballorig aan de zuidzijde van de Gaasperplas. Groengebied Amstelland ondezoekt daarnaast de mogelijkheden voor een tijdelijk uitgiftepunt zoals bijvoorbeeld een ijscowagen.

Horeca verkooppunt Waterspeelplaats
Vanuit het horeca verkooppunt bij de Waterspeelplaats wordt al jaren niets meer verkocht vanwege de slechte staat van het gebouwtje. Het gebouwtje is blijven staan in afwachting van de plannen voor de opknapbeurt van de Gaasperplas. Nu de uitvoering daarvan nog even op zich laat wachten, is sloop onvermijdelijk geworden. Waar mogelijk wordt de pergolaconstructie behouden. Nadat het gebouwtje is verwijderd wordt het terrein aangevuld met halfverharding.

Kiosk hoofdentree
De kiosk bij de hoofdentree is een overblijfsel van de Floriade die hier in 1982 heeft plaatsgevonden. Net zoals de rest van de Gaasperplas verkeert ook dit bouwwerk in slechte staat van onderhoud. Vanwege de veiligheid en om te voorkomen dat er deze zomer kleinschalige evenementen worden gehouden die voor overlast en vervuiling zorgen, is besloten de kiosk af te breken. In afwachting van toekomstige inrichting van het gebied wordt het gebouw alleen boven de grond verwijderd en blijft het asfalt liggen.


Meer nieuws