Ouderkerkerplas

Parkeerplaatsen en dagkampeerterreinen weer open

Publicatiedatum: 12 mei 2020

De verschillende corona-maatregelen die Groengebied Amstelland de afgelopen periode heeft ingevoerd worden de komende tijd weer rustig afgebouwd.

Uitzondering hierop zijn de openbare toiletten; die blijven voorlopig gesloten. Ook de loopvlonder bij de Ouderkerkerplas mag (nog) niet worden gebruikt.

Sinds maandag 11 mei zijn de overige recreatievoorzieningen in de gebieden Gaasperplas en Ouderkerkerplas weer voor iedereen toegankelijk.

Landelijke richtlijnen
De landelijke richtlijnen van de rijksoverheid blijven gelden, ook in de recreatiegebieden. Houd altijd en overal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en ga niet in een groep bij elkaar zitten. In de recreatiegebieden is genoeg ruimte, het is belangrijk dat we elkaar die ruimte ook geven. Zoek de rustige plekken op en blijf niet te lang. Als je kucht, hoest en/of verkouden bent, blijf je thuis.

Buiten sporten
Vanaf 11 mei kunnen sportclubs en verenigingen weer buiten sporten (inclusief lesgeven), mits de voorgeschreven 1,5 meter afstand wordt aangehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt. Contactsporten zijn nog niet toegestaan.

Waterrecreatie
In Nederland loopt het buitenzwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. De landelijke RIVM-richtlijnen gelden ook in het water. Tot 1 oktober worden aangewezen zwemplekken periodiek gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. Let op de borden in het gebied die de waterkwaliteit aangeven. Duikers en vissers kunnen ook weer gebruik maken van de faciliteiten bij de plas.


Meer nieuws