Pontjes over de Amstel weer naar de winterstalling

Publicatiedatum: 28 september 2022

Het vaarseizoen zit er op. Afgelopen weekend voeren onze pontjes voor het laatst over de Amstel.

De Fuut en De Smient gaan naar de scheepswerf voor onderhoud en winterstalling. 

Aantal overzettingen
De schippers hebben iedereen weer met veel plezier overgezet. De pontjes hebben gezamenlijk in dit vaarseizoen 14.799 passanten naar de overkant gevaren. Dat is meer dan in 2020 ( 8.798) en 2021 (11.789). Maar minder dan in 2019 (ruim 17.000). Het erg warme weer en soms ook een paar dagen sluiting vanwege hitte of uitval door een motorstoring zijn daar mogelijke oorzaken van. 

Introductie pinnen
In augustus 2022 is de mogelijkheid om te pinnen geïntroduceerd. We kunnen in de overzichten zien dat daar meteen flink gebruik van is gemaakt. Voor dit seizoen hielden we de optie van cash betalen nog open. Vanaf vaarseizoen 2023 kan er alleen nog maar gepind worden. 

Prettige voorziening voor recreanten
Groengebied Amstelland is blij dat de pontjes de recreanten een aantrekkelijke recreatieve fiets- en wandelroute aan de oostkant langs de Ouderkerkerdijk door de Duivendrechtse Polder en aan de westkant door het natuur- en recreatiegebied Middelpolder naar de Kalfjeslaan hebben kunnen bieden. Zo ook de verbinding tussen Amstelveen en polder De Ronde Hoep waardoor deze authentieke polder gemakkelijker bereikbaar is en meer mogelijkheden biedt voor fiets- en wandeltochten.

Wachten tot voorjaar
Volgend voorjaar komen de pontjes weer naar hun afvaartlocatie terug. Wil je  toch binnenkort de Amstel oversteken? Maak gebruik van de fiets/wandelbrug vlakbij kinderboerderij Amstelpark in Amsterdam, de brug bij Ouderkerk aan de Amstel of Veerdienst Nessersluis in Waverveen om aan de overkant te komen.

Houd onze website en social media in de gaten voor de exacte start van het vaarseizoen komend voorjaar.

PS: Het zelfbedieningspontje De Koet over rivier de Holendrecht blijft natuurlijk gewoon te gebruiken.


Meer nieuws