Suppen op de Gaasperplas

Suppen: verken de Gaasperplas vanaf een surfplank

Publicatiedatum: 22 september 2020

Wil je de mooie omgeving van de Gaasperplas eens op een totaal andere manier ontdekken? Neem dan een keer een les stand-uppaddelen bij Windsurf-, Sup- & Zwemvereniging Gaasperplas.

Stand-uppaddelen
Wellicht heb je ze al vaker voorbij zien komen op grachten in de stad of gewoon aan zee: mensen die zich staand op een surfplank met een peddel voortbewegen. Dit zogenoemde ‘suppen’ is niet alleen een leuke workout, je kunt hier ook je omgeving op een leuke manier vanaf het water mee bewonderen. 

Suples bij de Gaasperplas
Bij de Gaasperplas kun je les nemen om het stand-uppaddelen onder de knie te krijgen. Ilona en Rina, instructeurs van de Windsurf–, Sup– & Zwemvereniging Gaasperplas, leren je graag de fijne kneepjes van het vak. Op aanvraag kun je hier met maximaal 6 personen een les volgen, die doorgaans ’s ochtends in het weekend plaatsvinden. Je hoeft hiervoor geen sup- of surfervaring te hebben, maar je moet wel kunnen zwemmen. 

Prachtige vertakkingen van de Gaasperplas verkennen
De lessen duren gemiddeld zo’n twee uur, waarbij er eerst ruim de tijd wordt genomen voor instructies. Vervolgens kun je uitgebreid oefenen en spelevaren. Ook staat hierbij een tochtje over de Gaasperplas op het programma. Tijdens deze verkenning kom je op prachtige, smalle vertakkingen van de plas, die je normaal gesproken met een bootje of zwemmend niet kunt bereiken omdat het daar te ondiep is.

Benodigdheden en kosten suples
Je hebt niet veel nodig om aan een les deel te nemen: zwemkleding en een handdoek volstaan. Bij kouder weer kun je eventueel een surfpak lenen. De kosten voor een les bedragen bij een groep van 3 personen 20 euro per persoon, inclusief het gebruik van de surfplank.

Meer weten over de sup-lessen of meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met Gaasperplas Windsurfing via suples@wszgaasperplas.nl.


Meer nieuws