Halloween feest Speelboerderij Elsenhove

Tips voor een avontuurlijke herfstvakantie in Groengebied Amstelland

Publicatiedatum: 19 oktober 2023

Met kinderen is de herfstvakantie de perfecte gelegenheid om samen de natuur in te trekken en leuke dingen te doen. Hierbij fijne tips voor een avontuurlijke herfstvakantie in Groengebied Amstelland!

Griezelen op Halloweenfeest bij Speelboerderij Elsenhove

Van luisteren naar een griezelverhaal, heuse heksendrankjes drinken tot het uithollen van een pompoen… Op zondag 29 oktober staat Speelboerderij Elsenhove volledig in het teken van Halloween! Van 14.00 tot 16.30 uur kunnen kids hier tegen een kleine betaling lekker knutselen, smikkelen en spelen.

2023 - Halloween Elsenhove pompoen // pompoen_uithollen_halloween_elsenhove.jpeg (36 K)

Herfstvakantie stuifin bij Pluktuin Amstelveen

Ook dit jaar staat er bij Pluktuin Amstelveen weer een typische herfstactiviteit op het programma. Kinderen kunnen hier de hele week terecht om pompoenen uit te hollen. Dit gebeurt met speciaal gereedschap, zodat het uithollen makkelijk én veilig gebeurt.

Speciaal vanwege de vakantie kunnen de pompoenen bovendien extra versierd worden met mooie bloemen. Van dinsdag 21 tot en met zondag 29 oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Reserveren niet nodig!

Laarzen aan en gaan!

Ga samen op ontdekkingstocht en verken al wandelend de leukste delen van Groengebied Amstelland. Vergeet niet je laarzen aan te trekken, de paden kunnen soms modderig en glibberig zijn! Er zijn diverse kindvriendelijke wandelroutes in het gebied, met speeltuintjes en klimrekken onderweg of na afloop.

2021 Herfst kinderen met ouders // herfst_ouders_kinderen_rennen.jpg (74 K)

Als je een verrekijker meeneemt, spotten jullie onderweg misschien mooie vogels. Hier valt in het Diemerbos bij House of Bird zelfs een diploma mee te verdienen! Langs de Amstel kunnen jullie misschien nog wel fruit plukken bij een van de pluktuinen. Gaan jullie naar de Ouderkerkerplas? Maak dan bij A/d Plas een pitstop voor warme choco.

Fijne herfstvakantie in Groengebied Amstelland!


Meer nieuws