2021 Hondeneiland OKP

Werkzaamheden op de hondeneilanden Ouderkerkerplas

Publicatiedatum: 26 februari 2021

Wij vervangen om veiligheidsredenen de middelste brug op de hondeneilanden aan de Ouderkerkerplas door een dam. Het wandelrondje is daardoor tijdelijk beperkt toegankelijk.

Dam vervangt brug
De brug die het tweede en derde eiland met elkaar verbindt, is oud en toe aan vervanging. Planken zijn zo slecht dat er hier en daar al gaten in zitten. Voor de veiligheid is het nodig deze te verwijderen. Een dam van aarde gaat de brug vervangen.

De benodigde grond verzamelen we door een nabij gelegen stukje natuur af te graven. Hier ontstaat een zogenaamd plas-drasgebied (een onder water gezet stukje land). Plas-dras biedt ruimte voor planten en dieren. Nieuwe plantensoorten krijgen kans tot groeien en weidevogels verblijven er maar wat graag om te eten, slapen en ruien.

Gevolgen voor de wandelaar
Je mag tijdens de werkzaamheden nog altijd met of zonder een hond wandelen over de eilanden. Alleen een volledig rondje lopen is tijdelijk niet mogelijk. Zie op de foto hieronder waar de werkzaamheden precies zijn.

2021 locatie werkzaamheden Hondeneiland OKP // werkzaamheden_hondeneiland_okp.png (56 K)

Start werkzaamheden
De exacte data van uitvoering zijn nog niet bekend. We verwachten dat de aannemer aanstaande maandag 1 maart of dinsdag 2 maart start. De werkzaamheden duren ongeveer een week. 


Meer nieuws