Kerstvakantie tips kinderen - Groengebied Amstelland

Kerstvakantie tips in Groengebied Amstelland

Publicatiedatum: 23 december 2022

Met het einde van het jaar in zicht is ook de kerstvakantie weer van start gegaan. Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Wij hebben een paar tips!

Ravotten en klauteren
Zin om te ravotten, klauteren en hutten te bouwen? In het westelijke deel van het Diemerbos vind je een speelwalhalla voor kinderen: het Banjerbossie. Onder meer uitgerust met een kabelbaan, een trekpontje over water en de mogelijkheid om hutten te bouwen. Tip: trek kleren aan die lekker vies mogen worden. 

Voor de kleine Freek Vonks
Ook in Diemen een gouden tip voor kinderen die graag op ontdekkingstocht gaan in de natuur: de vogelroute van House of Bird. Gewapend met een knapzak, zoekkaart en iets lekkers kunnen de kleine Freek Vonks op pad om een leuke leerzame route af te leggen. Met als beloning na afloop een medaille én een vogeldiploma! Daarna is het binnen onder het genot van een drankje gezellig napraten over dit avontuur.

Ontdek Elsenhove met de allerkleinsten 
Ben je op zoek naar een korte wandeling die leuk is met kleine kinderen? Maak dan eens het rondje Elsenhove (zo’n 1,5 kilometer), waarbij jullie af kunnen sluiten met een bezoek aan de gelijknamige speelboerderij. Naast het bewonderen van de lieve boerderijdieren kunnen kids hier naar hartenlust spelen in de speeltuin. Met tussendoor tijd voor wat lekkers van het bijbehorende theehuis.

Lopen over water bij de Ouderkerkerplas
Met kinderen die net wat ouder zijn is het leuk om wandelend het water op te gaan via de lange vlonder over de Ouderkerkerplas. Ervaar samen hoe het is om ‘over het water te lopen’ en ontdek onderweg de leuke slingerpaadjes over de eilandjes. Neem een verrekijker mee om overwinterende smienten te spotten. Vanaf de vlonder zie je op het strand horecagelegenheid A/d Plas; een goede stek om even op te warmen met een warme chocolademelk of koffie!

Fijne kerstvakantie!

Voor alle horeca geldt: check vooraf goed of de locaties open zijn in verband met de feestdagen.


Meer nieuws