Swipocratie: meedenken over de toekomst van recreatie en natuur in Groengebied Amstelland

Publicatiedatum: 16 februari 2023

Groengebied Amstelland beheert natuur en recreatiegebieden aan de randen van Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam-Zuidoost en Diemen.

Wij vragen onze bezoekers naar hun mening en wensen over het gebruik en de inrichting van die gebieden via de Swipocratie-app. Deelnemers krijgen daarmee vragen voorgelegd, die ze eenvoudig beantwoorden door plaatjes of stellingen op het scherm naar links of naar rechts te vegen, te swipen. Een snelle en eenvoudige manier van bevragen. De Swipocratie-actie loopt tot 1 maart.

Vragen over activiteiten, vervoer en dilemma's
De vragen zijn heel divers. Bijvoorbeeld welke recreatiegebieden je bezoekt. Denk daarbij aan de Gaasperplas, de Hoge Dijk, Overdiemen of de Ouderkerkerplas. Wat is voor jou de reden om ernaartoe te gaan. Kom je er om te sporten, zwemmen, een festival te bezoeken of juist om rust te zoeken? Op wat voor manier kom je naar een recreatiegebied toe? Vind je dat het gebied goed wordt onderhouden? Hoe kijk je tegen een aantal dilemma’s aan: woningen of natuur, gratis of betaald gebruik? Binnen 3 minuten ben je door de vragen heen.

Meedoen is eenvoudig
Iedereen die betrokken is bij de recreatiegebieden van Groengebied Amstelland kan via een mobiele telefoon meedoen aan de Swipocratie. De link is https://gga.swipocratie.nl/. Je kunt ook de QR-code in onderstaande afbeelding scannen met je telefoon. De app opent zich vanzelf. Het meedoen kost maar een paar minuten.

2023 Swipocratie plaatje // variant_b.qr_-_klein.jpg (75 K)

Ambities voor Groengebied Amstelland
Groengebied Amstelland (GGA) heeft ambities beschreven voor haar recreatiegebieden zoals de Middelpolder, Ouderkerkerplas, de Hoge Dijk, Gaasperplas, Diemerbos en Penbos. De ambities gaan over een breder recreatief aanbod, een betere spreiding van de recreatiedruk en versterking van de biodiversiteit.

Wensen en meningen van betrokkenen
Het bestuur van GGA vindt het belangrijk dat bezoekers van de gebieden, omwonenden en andere betrokkenen niet alleen geïnformeerd worden over de plannen, maar juist ook de ruimte krijgen om te vertellen wat ze graag anders of beter willen zien. Het bestuur (het recreatieschap GGA) bestaat uit een vertegenwoordiging van de gemeenten Amstelveen, Ouder-Amstel, Diemen en Amsterdam plus de provincie Noord-Holland.

Behoefte- en waarderingsonderzoek
De Swipocratievorm is een laagdrempelige manier van inspraak. Later volgt er een behoefte- en waarderingsonderzoek over Groengebied Amstelland, dat dieper ingaat op de wensen van bezoekers, bewoners en andere betrokkenen.

Vragen?
Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen via info@groengebied-amstelland.nl.


Meer nieuws