2023 Wandelen

Wandelen tijdens je werkdag op 6 april

Publicatiedatum: 4 april 2023

Wandelen is goed voor je gezondheid! Wandel daarom mee op donderdag 6 april met de Wandel Tijdens Je Werkdag 2023. En waar is het beter wandelen dan in onze mooie recreatiegebieden!?

Goed voor je gezondheid én meer productiviteit
Het ligt misschien meer voor de hand om in het weekend of op je vrije dag eropuit te trekken voor een fijne wandeling. Maar het is juist ook heel goed om op je werkdag te wandelen. Het helpt om je lichaam in beweging te houden. Zeker als je - net als de helft van ons land - een zittend beroep hebt. Ook kan een wandeling bijdragen om je hoofd even leeg te maken. Dit kan leiden tot meer productiviteit, het verminderen van stress, maar bijvoorbeeld ook meer creativiteit. 

Ludieke dag
Sinds 2016 organiseert Wandelnet deze wandeldag. Oorspronkelijk heette het de ‘Wandel naar je werk dag’; een dag waarop werkend Nederland werd aangespoord om (deels) lopend naar zijn of haar werk te gaan.

Dit jaar vindt de Wandel Tijdens Je Werkdag voor de zevende keer plaats op de eerste donderdag in april. Zorg ook dat je voldoende ruimte in je agenda maakt voor een wandeling en maak er een gewoonte van om regelmatig te bewegen.

Enkele tips:

  1. Maak tijd vrij en plan je wandeling in je agenda. Sta vroeger op om bijvoorbeeld te wandelen voordat je met je werk start. Gebruik je lunchpauze voor een wandeling of houd je telefonische overleg al wandelend.

  2. Trek comfortabele wandelschoenen of neem ze mee naar je werk. Als je op je werk nette schoenen hoort te dragen, dan is het natuurlijk niet ideaal om daar ook je wandeling op te maken.

  3. Kies een leuke route die je binnen de beschikbare tijd kunt afleggen. Probeer die door een mooie, inspirerende omgeving te laten lopen! In Groengebied Amstelland zijn opties te over: de Ouderkerkerplas, het Diemerbos, het Gaasperpark of Gaasperzoom. Ook de poldergebieden zoals de Duivendrechtsepolder, Diemerpolder of Middelpolder zijn prachtig, als je daar vlakbij woont of werkt.

  4. Nodig je collega's uit om mee te wandelen en maak er een sociaal moment van.

  5. Luister je favoriete podcast tijdens het wandelen. Het helpt ook als je niet zo dol bent op wandelen. De meters vliegen dan zo voorbij. Voor je het weet, ben je weer terug bij je startpunt.

Wandelinspiratie
Bekijk voor concrete wandelinspiratie ook onze speciale jubileumwandelroutes bij Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam Zuidoost en Diemen. De website van Wandelnetwerk Noord-Holland met wandelingen in de regio Amstelland is ook een dikke aanrader.

Veel wandelplezier gewenst!


Meer nieuws