2023 Zwerfafval oprapen

Zwerfafval rapen in recreatiegebieden - Landelijke Opschoondag 18 maart

Publicatiedatum: 15 maart 2023

Aankomende zaterdag, 18 maart, is het de Landelijke Opschoondag. Ga je een rondje lopen? Neem een kleine vuilniszak of plastic zak mee en raap onderweg zwerfvuil. Handschoenen zijn ook handig!

Tijdens je wandeling is het een kleine moeite om wat vuil te rapen. Niet alleen blikjes, maar ook plastic wikkels, peuken, kauwgom of verpakkingen. Kinderen vinden het vaak heel leuk om zwerfafval te rapen. Steek je handen uit de mouwen en help mee om de natuur een stukje schoner te maken! 

Landelijke Opschoondag
Het is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Nederland maakt massaal straten, parken, pleintjes, vijvers en grachten schoon. Doe je ook mee? Niet alleen in de steden en dorpen kun je dat doen. Ook in de recreatiegebieden laten mensen rommel achter. Natuurlijk zorgt onze beheerafdeling dat het er snel weer opgeruimd uitziet, maar hier en daar naast de paden, bij de parkeerplaatsen, langs het water of op hangplekken is nog wel eens wat te vinden. 

Buurtacties
In verschillende delen van onze gebieden zijn vrijwilligersgroepen die een zwerfafvalactie houden. Je kunt dat zien op de overzichtskaart, waar je een actie kunt aanklikken voor meer nieuws. Er zijn groepen actief bij de Gaasperplas (zowel noordkant als zuidkant), maar ook bij de Middelpolder (oostkant Amstelveen). Meld je aan en help mee! Altijd gezellig om samen de buurt aan te pakken. Je kunt ook zelf een actie starten en aangeven op deze website. Veel gemeentes bieden gratis zakken en knijpers aan. Check hun website voor meer informatie!


Meer nieuws