2020 Kiosk horeca Waterspeelplaats Gaasperplas

Werkzaamheden kiosk bij waterspeelplaats Gaasperplas

Publicatiedatum: 8 oktober 2020

De gele kiosk en voormalig horecaverkooppunt bij de waterspeelplaats in de Gaasperplas wordt binnenkort alsnog verwijderd. Aanwezige elektra maakte eerder verwijderen onmogelijk.

Op maandag 12 oktober starten de werkzaamheden. Naar verwachting duurt het verwijderen een week. Bezoekers zullen nauwelijks overlast ervaren.

Loskoppelen elektra

Al eerder meldde we over verwijdering van twee oude gebouwen. De groene schuilhut en de gele kiosk. Het eerstgenoemde gebouw is in juni gesloopt. De gele kiosk bleek, zoals gezegd, nog aangesloten te zijn op elektra. Deze is inmiddels afgekoppeld, waardoor het verwijderen veilig kan starten.

Bouwvallig en onveilig

Het gebouw was onderdeel van de Floriade, nu bijna 40 jaar geleden. Het had al lang zijn functie verloren en was in slechte staat. De bodem bleek weggezakt, het dak was aan het rotten en beesten zaten onder het gebouw. Dit leverde een gevaarlijke situatie op voor mens en dier.

Regulier onderhoud Groengebied Amstelland

Het verwijderen staat los van de toekomstige plannen van de Gaasperplas. De beheerder benadrukt dat men niet eerder met uitvoering van deze plannen start. Dit was een begrijpelijke zorg van omwonenden. De werkzaamheden vallen onder het reguliere onderhoud van het terrein. Het beheer is verantwoordelijk voor de veiligheid in het gebied. De aannemer voert in opdracht van Groengebied Amstelland de werkzaamheden uit.

Egaliseren terrein

In afwachting van de toekomstige inrichting van het gebied wordt het gebouw alleen boven de grond verwijderd. De ondergrond, zogenaamde halfverharding, wordt aangevuld.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met de beheerder van Groengebied Amstelland.

Eerdere berichtgeving tref je hier.


Meer nieuws