Zomerseizoen van start

Publicatiedatum: 20 april 2021

Hoera! Het zomerseizoen in Groengebied Amstelland is van start gegaan! Hoewel de thermometer af en toe nog bibbertemperaturen aangeeft, staan we vanaf nu in de zomerstand.

Het seizoen (we noemen het officieel het recreatieseizoen) loopt van 15 april tot 15 oktober. Wat dat precies inhoudt vertellen we je in dit nieuwsbericht.

Toiletten weer open

De toiletblokken zijn overal weer geopend. Op dit moment is binnen zo’n blok een beperkt aantal wc’s open. Wordt het straks warmer en drukker wordt, dan openen we een heel blok.

Ouderkerkerplas
2 toiletblokken

  • Zandstrand
  • Groenstrand

Hoge Dijk
1 toiletblok

  • Strandje

Gaasperplas
3 toiletblokken

  • Zuidoever (LET OP: open vanaf 24 april, vanwege herstelwerkzaamheden)
  • Dagkampeerterrein
  • Waterspeelplaats

TIP: Gebruik de HogeNood app om te zien waar in je omgeving de dichtstbijzijnde wc is! Alle toiletvoorzieningen van Groengebied Amstelland staan hierin vermeld.

Extra vuilcontainers

We hebben - met de ervaringen van de drukke zomer van 2020 in het achterhoofd - alvast extra vuilcontainers op de stranden geplaatst. Zowel bij de Ouderkerkerplas als bij de Gaasperplas. Zo hopen we dat de stranden en ligweides schoner blijven.

Gewijzigde hondenregels Ouderkerkerplas

Het uitlaatbeleid voor honden bij de Ouderkerkerplas is iets gewijzigd. Er staan sinds kort nieuwe hondenpaaltjes met duidelijke pictogrammen en bij de hoofdingangen informatieborden met de regels. Lees de nieuwe hondenflyer over een volledig rondje rond de plas of de eilanden met hondenstrandjes. Op aanraden van de veiligheidsregio is de loopvlonder naar het eiland vanwege de coronamaatregelen nog afgesloten.

In, op of bij het water

Het duiken en zeilen is weer toegestaan op de Ouderkerkerplas. Duiken doe je vanaf de special duiklocaties. Bekijk de informatie. En via de botenhelling aan de noordkant, leg je je zeilboot makkelijk in het water. Vissen is toegestaan vanaf de oevers en op het water. Laat je inspireren voor de mooiste visplekjes en informeer je goed over geldende regels in Groengebied Amstelland. 

Meer informatie

Op onze homepage zie je een overzicht van alle activiteiten die je in Groengebied-Amstelland kan doen: van wandelen tot vissen en van fietsen tot zwemmen. Heb je vragen? Neem dan contact op via info@groengebied-amstelland.nl. We staan je graag te woord. 


Meer nieuws